5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

150 öğrenciye ücretsiz kurs

İnegöl Belediyesi, 150 öğrenciye ücretsiz olarak ÖSS'ye hazırlık kursu verecek.

Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısında, özel dershanelere gidemeyen yoksul ve dar gelirli 150 öğrenciye, belediyenin imkanlarıyla ücretsiz ÖSS'ye hazırlık kursu verilmesi kararı çıktı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın umrede olması nedeniyle Belediye Meclisi Toplantısı, Başkan Vekili AKP'li üye Doğan Şengöz'ün başkanlığında yapıldı.

Belediye Başkanlığı'nın verdiği, "Özel Dershanelere gidemeyen yoksul ve dar gelirli başarılı öğrencilere ücretsiz eğitim ve araç gereç yardımı yapılması" takriri görüşmeye alındı.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Meclisi Üyesi Yusuf Şen, belediye olarak İnegöl'deki yoksul ve dar gelirli ailelerin çocukları arasından sınavla belirlenecek olan 150 öğrenciye, İnegöl Lisesi'nde tahsis edilecek 6 sınıfta ücretsiz kurs düzenleyeceklerini ve ücretlerin belediye bütçesinden karşılanacağını söyledi.

Bu hizmetin belediyeye 60 milyar liraya mal olacağının hesaplandığını bildiren Yusuf Şen, miktarın fazla vermesi durumunda 2005 yılı bütçesinden karşılanacağını ifade etti.

Öneri, Başkan Vekili Doğan Şengöz tarafından oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Ücretsiz kurstan yararlanmak için sınava girecek öğrencilerin, okulların yönetimlerince belirleneceği, söz konusu eğitim hizmetinin, Belediye Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün imzaladığı protokol doğrultusunda gerçekleştirileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 13:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?