5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrencilere kırtasiye yardımı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik politikaları kapsamında 5 bin öğrenciye kırtasiye yardımını bugün Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu'nda düzenlenen teslim töreniyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, bu hafta başlayan 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı'nın tüm öğrenci, öğretmen ve ailelerine hayırlı olmasını diledi. Başkan Şahin, hükümetin eğitim sektörü için başlattığı kampanyaya paralel olarak yerel yönetimler olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirterek, "Bursa, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanısıra artık sosyal belediyecilikte de sınıf atlıyor" dedi. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde geçtiğimiz yıl başlatılan bin 500 üniversite öğrencisine verilen eğitim bursunun bu yıl devam ettiğini ifade eden Başkan Şahin, "Bursalılar, bizim dönemimizde sosyal belediyecilikle tanıştı. Şimdi de 5 bin ilköğretim öğrencisine kırtasiye yardımını başlatıyoruz. Amacımız sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde başlattığımız burs ve kırtasiye yardımlarına önümüzdeki yıllarda da yenilerini ekleyerek devam ettirmek" dedi.

Kırtasiye yardımını Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği okullarda ve öğrencilere yapılacağını hatırlatan Şahin, "Kalem, defter, silgi ve çanta gibi 23 adet araç gereçlerden oluşan eğitim setlerini okul müdürlerimize teslim ediyoruz. Eğitim setlerini okul müdürlerimiz daha sonra ihtiyacı olan öğrencilere dağıtacak. Ülkemizde çok başarılı ve zeki olduğu halde ailesinin imknsızlıkları nedeniyle gerektiği gibi eğitim alamayan çok sayıda yavrumuz olduğu bilinmektedir. Okul masraflarının sıkıntıya soktuğu bu durumdaki ailelerimize hükümetimizin ve bizlerin sağladığı bu katkı, inşallah ileride ülkemizi yönetecek miniklerimizin yetişmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Sevim ise kırtasiye yardımının Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu'ndan başlaması sebebiyle çok mutlu olduklarını belirtti. Kırtasiye yardımının okullarında maddi durumu iyi olmayan öğrencilere verileceğini anlatan Sevim, "Böylesine önemli bir hizmeti gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Hikmet Şahin'e teşekkür ederiz. Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği bu yardım umarım diğer il ve ilçelerdeki belediyelerimize de örnek olur" şeklinde konuştu.
Teslim töreninden sonra Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri Yağmur Börekçi ve Tuğba Ateş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e kolonya ve çikolata ikram etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 21:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?