5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Otobüste okul öncesi eğitim

Bursa'da, 'gezici ana okulu' sokak sokak dolaşarak, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına okul öncesi eğitim veriyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bağımsız ana okullarının birlikte organize ettiği proje kapsamında, 2 yılda 160 çocuğa okul öncesi eğitim verildi. Haftanın 3 günü Emek'de, 2 günü de Vatan Mahallesi'nde hizmet veren gezici ana okulunda çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor. İçinde bir ana okulunda olması gereken tüm araç-gerecin bulunduğu gezici ana okulu otobüsünde minikler, usta öğreticiler Narin Tüfekçi ve Pınar İçişen gözetiminde aldıkları eğitimlerde dostluğu, paylaşmayı ve el becerilerini de geliştirme imkanı buluyor.

Sempatik davranışlarıyla miniklerin 'ablası' olan Pınar İçişen, insan beyninin yüzde 70'inin 7 yaşına kadar geliştiğini belirterek, okul öncesi eğimin önemine dikkati çekti. İçişen, maddi durumu iyi olmayan çocuklara okul öncesi eğitim vermek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otobüsün her gün bir mahallede hizmet verdiğini söyledi. İçişen, gezici ana okulunda eğitim alan çocukların mutat olarak ücretsiz sağlık kontrollerinde de geçirildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de, Türkiye'nin emanet edileceği çocukların iyi eğitilmesi gerektiğini belirterek, "Okul öncesi eğitim, beynin iyi gelişmesi için açısından büyük önem taşıyor. Biz de otobüs tahsis ederek, bu imkandan yararlanamayan ailelerin çocuklarına destek olduk. Lise eğitimi ise üniversite öncesinde öğrencilerin hayata hazırlanması açısından önem taşıyor.

Büyükşehir Belediyesi olarak Merinos Lojmanları'na da lise yapacağız. Hedefimiz Bursa'nın eğitimini yüksek standartlara ulaştırmak. Bunun için maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine burs, ilköğretim öğrencilerine ise kırtasiye yardımı yapıyoruz. Eğitime katkımız artarak sürecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 14:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?