5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Yoksul öğrencilere 2.6 trilyon yardım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan yoksul ailelere eğitim yardımı çerçevesinde Bursa'da 1 trilyon 455 milyar nakit eğitim yardımı, 1 trilyon 139 milyar lira da defter kalem ve çanta yardımı yapılacağı bildirildi.

Şartlı nakit eğitim yardımı için 7 bin 527 öğrenci tespit edildiği, yardımların devam ettiği kaydedildi. Çanta, defter ve kalem için 50'şer milyonluk nakit yardımların dağıtımının ise sona erdiği açıklandı.

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, şartlı nakit eğitimi transferi ile ülke genelindeki yüzde 6'lık yoksul kesimin çocuklarının okula devamının amaçlandığı ifade edildi.

Nakti yardımların anneler aracılığıyla yapıldığını belirten yetkililer, "Eğitim yardımından faydalanmak isteyen aileler, yardımlarla ilgili boş formları bağlı bulundukları İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile okul müdürlüklerinden temin edebilir.

Başvuru formları tam ve eksiksiz olarak doldurulduktan sonra İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na teslim edilecektir" dedi.

Başbakanlık tarafından ilkokula giden erkek öğrenciler için 18 YTL, kız öğrenciler için 22 YTL, liseye giden erkek öğrenciler için 28 YTL, kız öğrenciler için 39 YTL yardım yapıldığı açıklanırken, Bursa'da kent merkezi ve 17 ilçede 3 bin 642 kız öğrenciyle 3 bin 885 erkek öğrenciye şimdiye kadar 161 milyar 749 milyon lira ödendiği belirtildi.

Valilik yetkilileri, kayıt esnasında istenen belgeleri ise şöyle açıkladı:

"Başvuru formu, çocuğun hem anne hem de babası adına SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'ndan kayıtlı olmadıklarına dair belge, yeşil kart sahipleri için ön sayfayla vize yapılmış bölümün fotokopisi, 2022 Sayılı Kanun kapsamında alınan maaşlar için maaş kimlik kartı fotokopisi, ikametgah il muhaberi, başvuru sahibi ve çocuklarının nüfus cüzdan fotokopileri ve TC kimlik numaraları, öğrenci belgesi, gerektiğinde vasilik belgesi."

.
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 16:06:24
Güncelleme :7 Ekim 2005 Cuma 11:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?