4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Akdeniz müziğine doyuracak

Jefira Müzik Grubu, Gaziantep AB Bilgi Bürosu 2005 Yılı Kültürel Etkinlikleri çerçevesinde, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle 13 Ekim 2005 Perşembe günü Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde bir konser verecek.

Gaziantep Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamada, "Kültürel-sanatsal etkinlikler, Avrupa Birliği ile entegrasyonun kültürel ayağını oluşturması bakımından önem taşımaktadır. Gaziantep Ticaret Odası AB Bilgi Bürosu düzenlediği konferanslar, seminerler ve çalışmalarla halkımızı Avrupa Birliğiyle ilgili olarak bilgilendirmektedir. Jefira konseri de bu faaliyetlerin bir parçası olup, Avrupa ve Akdeniz ortak kültür ve sanatını halkımıza tanıtma amacını taşımaktadır. Konser Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu katkılarıyla Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde düzenlenecektir" denildi.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 13 Ekim 2005 Perşembe günü düzenlenecek konser, saat 20.00'da başlayacak. Akdeniz'deki farklı kültürlerden gelen 5 müzisyenin oluşturduğu Jefira Müzik Grubu'nda İspanyol, Fransız, İtalyan ve Maltalı müzisyenler yer alıyor. Grup, 1995 yılından beri çeşitli ülkelerde verdiği konserlerle Akdeniz kültürü ve müziğinin tüm renklerini dünyaya tanıtıyor. Topluluk, şu isimlerden oluşuyor:
Nuria Chocq (Solist), Marjolaine Ott (Flüt), Antonio Piras (Gitar), Franck Ratajczyk (Bas gitar), Miloudi Ben Slimane (Perkusyon).

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 15:43:19
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 14:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?