5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Ateşle Resmin Dansı

Ressam A. Behçet Aksoy, "Ateşle Resmin Dansı" adını verdiği 17. kişisel sergisini Sanko Sanat Galerisi'nde açtı. 29 Ocak'a kadar açık kalacak sergide, Aksoy'un 60'ı yakma, 20'si yağlıboya olmak üzere 80 eseri yer alıyor.

"Resim yapmak benim için soluk almak gibidir" diyen Aksoy, öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli karma sergilere katıldığını, Sanko Sanat Galerisi'nde açtığı kişisel sergiyle eserlerini Gaziantepli sanatseverlere sunma fırsatı bulduğunu söyledi. İlk yurt dışı sergisini 21 Mayıs 2005 tarihinde Halep'te açan Aksoy, temmuz ayında Suriye'nin Lazkiye kentinde bir sergi açacağını bildirdi.

Türkiye'de yakma resim (ateşle ağaç yakma) sanatını kendi boyutunda yapan başka sanatçı olmadığını da belirten Aksoy, "Bu sanatı sevdirmek, yanan ağacın o kokusunu solumak, yaşamımda aldığım en büyük hazdır" dedi.

Eserlerinde yağlıboya, mozaik, suluboya tekniklerini kullanan, konu olarak ise "acı ve ezilmişliği" tercih eden Aksoy, 1946 yılında Hatay/Reyhanlı'da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü'nden mezun olan ve 1967 yılından beri öğretmenlik yapan Aksoy, resme ilgisini, "Kendimi bildiğimden beri resim yaparım" diyerek özetledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 15:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?