4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

G.Doğu Anadolu'da tiyatro gösterileri

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Siyah Çoraplılar" adlı oyunu Gaziantep'te sahneleyecek.

Coşkun Irmak'ın yazdığı, Halil Balkanlar'ın yönettiği oyunda, ilk futbolcuların milli mücadeleye olan bağlılıkları ve katkıları anlatılıyor.

Dekor tasarımını Burhan Yılmaz, giysi tasarımını Şirin Dağtekin ve ışık tasarımını Rahmi Özcan'ın hazırladığı oyunda Hafize Gün, Emine Sitare Tuna, Kazım Güçlü, Tansu Taşanlar, Levent Aras, Barış Özkan, Yunus Emre Kılınç, Ece Kılınç, Erem Nalcı ve Yasemin Yalçınkaya rol alıyor.

"Siyah Çoraplılar" adlı oyun, bugün, yarın ve 10 Şubatta Gaziantep Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde izlenebilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Musikisi Korosu "Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar" konseri düzenleyecek. Konser, bugün saat 19.30'da Özel Sanko Okulları Abdülkadir Konukoğlu Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilecek.


Diyarbakır


Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), bu akşam "Klakson, Borazanlar ve Bırtlar" oyununu Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşturacak.

DDT, sezonun üçüncü oyunu olarak hazırladığı, Dario Fo'nun yazdığı, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Halil Akarsu'nun yönettiği, ışığı Mehmet Yaşayan'a, kostümü Özge Şenol'a dekoru ise Sertel Çetiner'e ait oyun, bu akşam saat 20.00'de prömiyer yapacak.

Bir sanayicinin kaçırılmasıyla gelişen olaylar ile sermaye, hükümet ve halk sarmalındaki ilişkilerin sorgulandığı oyunda Selda Özler, Duygu Zade Erçağ, Hakan Şahin, M. Lebip Gökhan, N.Hakan Dönmez, Ali Çelik, Serkan Ekşioğlu, Gökçe Yurtsal ve Ercan Kılıçarslan rol alıyor. Oyun, 8-17 Şubat tarihlerinde Orhan Asena Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.
a.a
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 11:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?