5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Dormen öğrencilerle söyleşti

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları'nın konuğu olan ünlü tiyatrocu Haldun Dormen, tiyatronun, kültür zenginliğinin göstergesi olduğunu söyledi.

GKV Özel Okulları'nda eğitim gören öğrenciler tarafından sahnelenen "7 Kardeşe 7 Gelin" adlı İngilizce müzikali izlemek üzere Gaziantep'e gelen ünlü tiyatrocu Haldun Dormen, oyun öncesi öğrencilerle söyleşi yaptı. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy'un da katıldığı söyleşi oldukça renkli geçti.

GKV Özel Okulları'nda öğrencilerle kültür sanat özerine sohbet eden Haldun Dormen, tiyatro sahnelerinde gençleri görmekten büyük bir zevk duyduğunu ifade ederek, "Gençlerimizin arasında ülkemizi dünyanın her yerinde gururla temsil edebileceğine inandığım yetenekli çocuklarımız var. Bunların sanat alanındaki eğitimlerini en iyi şekilde almaları gerekmektedir. Bu anlamda gerek lise gerek üniversitelerimizde gençlerimiz için iyi imkanlar sağlayan bölümler bulunmaktadır. Ancak gençlerimizin öncelikle kendilerini buna koşullandırmaları ve yeteneklerini değerlendirmeleri gerekir. Ben İstanbul'da gençlerimize tiyatro eğitimi verebilecek bir okulunu önümüzdeki günlerde açıyorum. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri arasındaki yetenekli çocuklarımızda beni umutlandırmıştır" dedi.

Öğrencilerin soruları karşısında zaman zaman terleyen Dormen, kendisine yöneltilen "Tiyatrocu ve aktör olduğunuz için pişman olduğunuz zamanlar oluyor mu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Asla bu anlamda pişmanlık yaşamadım. Hangi meslek grubunda olursanız olun kendinizi sürekli yenilemek ve yaptığınız işi sevmek zorundasınız. Disiplin ve ciddiyet başarılı olmanızı sağlayacaktır."

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 19:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?