4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Güneydoğu Anadolu'da kültür-sanat

İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Dünyanın Ortasında Bir Yer" adlı oyunu Gaziantep'te sahneleyecek.

Özen Yula'nın yazdığı, Ayşenil Şamlıoğlu'nun yönettiği oyunda, çiftliğe zorla getirilen bir kadın ve oradaki ırgat kadınların hikayesi anlatılıyor.

"Dünyanın Ortasında Bir Yer" adlı oyun, bugün, yarın ve 27 Ocakta Gaziantep Devlet Tiyatrosunda izlenebilecek.

Bu arada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Musikisi Korosu, yarın saat 19.30'da Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde "Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar" konseri düzenliyor.


Şanlıurfa


Şanlıurfa'da, Türk Halk Müziği Konseri düzenlenecek.

Şanlıurfa Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezinde, Dr. Halil Atılgan yönetiminde Türk Halk Müziği Korosu tarafından "Türkülerle Anadolu" konseri verilecek.

Konser, 31 Ocak Çarşamba günü saat 19.30'da ücretsiz izlenebilecek.


Diyarbakır


Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), "Çöplük" adlı oyunla izleyiciyle buluşacak.

DDT, Turgay Nar'ın yazdığı, Konya Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Alpay Ulusoy'un yönettiği, Esenay Kılıç, Harun Türköz ve Sertel Uğur'un rol aldığı "Çöplük" oyununu, Diyarbakırlı sanatseverler için yeniden sahneleyecek.

Toplum dışına itilmiş iki kardeş ve işlediği suç nedeniyle kaçmak zorunda kalan bir akrabanın yaşamda dış etmenlerin de etkisiyle yok oluş öyküsünün anlatıldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Hakan Dündar'a, ışığı ise Mehmet Yaşayan'a ait. Oyun, bu akşam ve yarın ve 27 Ocakta Orhan Asena Sahnesinde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Diyarbakır Sanat Merkezinde (DSM), Ocak ayı programı kapsamında Türkiye'den Serra Akcan, Kerem Uzel, Mehmet Kaçmaz, Tolga Sezgin ve Özcan Yurdalan, Ermenistan'dan ise Karen Mirzoyan, German Avagyan, Ruben Mangasaryan, Nelli Şişmanyan ve Anahit Hayrapetyan'ın çalışmalarının yer aldığı "Merhabarev, İstanbul-Erivan" fotoğraf sergisi, 30 Ocaka kadar açık kalacak.
A.A
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 12:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?