5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Dünya Kadınlar Günü

44 kadın ressam, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sanko Sanat Galerisi'nde karma sergi açtı. 23 Mart'a kadar açık kalacak sergide 68 resim yer alıyor.

Merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen serginin açılışını yapan Vali Süleyman Kamçı, Dünya Kadınlar Günü'nde 44 kadın ressamın resim sergisini açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı da sanatsal etkinliklere destek olmayı belediyecilik hizmetleri arasında kabul ettiklerini belirterek, ''Kadınlarına saygı duymayan toplumların başarıya ulaşması mümkün değil. Kadın ressamların sergisine katkı sağlamak bizim için bir görevdir'' dedi.

Sergide, Ankara'dan Şükran Pekmezci, Rabia Çalışkan, Saadet Gözde, Ayşegül Yarar, Funda İyice ve Müjgan Özkaya Yılmaz, Balıkesir'den Ferhan Atalay, Dilşan Balkancı ve Şule Özer, İzmir'den Figen Beğen, Amber Hacıarifoğlu ve Selda Şenocak, Mersin'den Hülya Tezer ve Zeynep Dalkılıç, Gaziantep'ten Gülay Karslıgil, Aslı Özen, Akten Köylüoğlu, Atiye Güner, Remziye Oğan, Hatice Yılankırkan, Nurten Kale ve Nuray Coşkun, Adana'dan Şerife Ballı, İnci Gürsoy, Neşe Ölçücü, Sema Gürsoy, Fugen Can, İnci Küçükusta, Ayşe Esen Onat, Meliha Denktaş, Ayşegül Arcan, Hatice Özşahin, Güzin Akdemir, Nihal Canatar, İffet Savcı, Sedef Çetinel, Zeynep Açıkkol, Belkıs Yüksel, Meliha Özgürbüz, Serpil Özdemir, Hülya Ergöre, Ayşe Nihal Uğuz, Rüveyda Şekerli ve Ganime Karabucak'ın yağlıboya eserleri yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 14:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?