5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Sanayicilere İtalyanca tiyatro

Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) açtığı kursta İtalyanca öğrenen sanayiciler, İtalyan tiyatro sanatçısı Marco Zannoni'nin tek kişilik tiyatro oyununu beğeniyle izledi.

İtalyanların Türkiye'de yatırım üssü olarak Gaziantep'i tercih etmesi, kentte İtalya'ya ilgiyi artırdı. Gaziantep Sanayi Odası, özellikle sanayicilerden gelen talep doğrultusunda, oda bünyesinde İtalyanca kursu açtı. İlk dönem kurs tamamlanırken, talebin yoğun olması nedeniyle ikinci dönem kurs kayıtları başladı. 3 Şubat'ta İtalya'dan gelecek iş heyetini ağırlayacak Gaziantep'e, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği de bir jest yaptı. İtalyan Kültür Merkezi tarafından kursa destek olmak amacıyla tek kişilik bir tiyatro oyunu sahnelendi. İtalyan tiyatro sanatçısı Marco Zannoni'nin tek kişilik oyunu, kursiyerlerin büyük beğenisini kazandı.

Tek kişilik "Grogre" adlı oyunu sahneleyen Zannoni, "Dil eğitimi alan gençlere İtalyan dilini daha çok sevdirmek ve gençlerin moralini yüksek tutmak amacıyla bu tür sanat etkinliklerine ağırlık veriyoruz. Kursiyerlere sergilediğim oyun beklediğimin üzerinde büyük ilgi gördü. Bu oyunu önümüzdeki günlerde yine oynayacağım. Türkiye'ye ilk geldiğim zamanlar bu kadar sıcak ilgi beklemiyordum. Türk insanı ve Gaziantep halkı o kadar sıcak kanlı insanlar ki, kendimi memleketimde gibi hissediyorum" dedi.

Zannoni, kurs gören gençlerin bir İtalyan gibi İtalyanca konuşmaları karşısında şaşırdığını ifade ederek, kursu organize eden Gaziantep Sanayi Odası'na teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 13:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?