4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Slovenyalı ressamlardan sergi

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, kültürel ve sanatsal etkinliklerin artmasının, gelişmişlik göstergesi olduğunu söyledi.

Bilgin, Sanko Sanat Galerisi'nde Slovenyalı ressamların eserlerinden oluşan serginin açılışında yaptığı konuşmada, her hafta bir sergi açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Slovenyalı sanatçıların eserlerinden oluşan serginin, Gaziantep'in kültürel ve sanatsal hayatına renk kattığını belirten Bilgin, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışa katılan Slovenya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Marko Polajzer ise böylesine güzel bir etkinlik için Gaziantep'te bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Bu özel sergide, Slovenya'nın ve Slovenya tarihinden kesitlerin Gaziantep'te sunulmasında katkısı bulunan Mizyal Karabiber Nacaroğlu ve bu olanağı sağlayan Sanko Sanat Galerisi yönetimine teşekkür ederim. Ülkeler ve milletler arasındaki köprülerin ve iyi ilişkilerin oluşmasında sanatın çok önemli bir yeri olduğuna bir kez daha tanıklık ediyoruz" dedi.

Sergideki eserlerin Gaziantep'e getirilmesini sağlayan Ressam Mizyal Karabiber Nacaroğlu da tarihi Celje Kalesi "The World of Art Magazine-The Gallery of Children's Art Works" Çocuk Sanatları Sanat Galerisi'nin 20 yıldan bu yana dünyanın her ülkesinden genç ressamların bildiği bir sanat galerisi olduğunu, galeri arşivinde 65 ülkeden 100 binden fazla sanat eserinin bulunduğuna dikkati çekti. Nacaroğlu, 20 Kasım'a kadar açık kalacak olan ve 45 eserin yer aldığı sergideki eserlerin bir bölümünün daha önce Rusya, Moldova, Yugoslavya, ABD, Polonya, Macaristan, Fransa, Arjantin, Slovokya, Hırvatistan ve Slovenya'da sergilendiğini anımsattı.

Serginin açılışına Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Bahjat Dougman, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 12:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?